Sommerstengt på Sagene

Siden vi åpnet dørene på vårt første floatingsenter i 2016 har vi prøvd å ha så lange åpningstider som mulig. Vi har sett at det er stor forskjell i antall besøk fra sommer til vinter. Da spesielt rolig i juni og juli måned. Det er forståelig da solen gjerne skinner og mange reiser bort på ferie. Vi kommer derfor denne sommeren til å holde stengt på Bare Flyt Sagene i juni og juli. Det hadde sikkert vært trist for mange av våre mest ihuga floatere hvis det var eneste senteret i Oslo, men nå har vi 2 sentere:)

For de som er vant med å dra til Sagene kan man i disse månedene sjekke våre fasiliteter på Majorstuen. Her har du også mulighet til å sjekke ut andre tilbud som kryoterapi, infrarød badstu, massasje og ansiktsbehandlinger.

Hvis det skulle vise seg at det fylles opp på bookingen vil vi vurdere å åpne på Sagene noen dager i uken. I spesielle tilfeller kan man også høre med oss om det er mulig å benytte seg av fasilitetene på Sagene.

Med ønske om en fin sommer:)

Hvordan føles kryoterapi og hva gjør det med deg?

Cryo-terapi er en helt spesiell opplevelse du sent vil glemme. Stående i en sylinderformet, futuristisk kabin blir du nedkjølt med kald luft helt ned i -130°C. . Etterpå vil du føle deg oppkvikket og full av energi. En Cryo-behandling passer perfekt for en drop in time når du føler deg sliten.

Hvordan fungerer Cryo?

En Cryo-behandling virker ved at kroppen utsettes for svært lave temperaturer i opptil tre minutter. Ved bruk av flytende nitrogen blir kroppen utsatt for luft som holder mellom -120°C og -130°C. Nedkjølingen kan gi en rekke kliniske, hormonelle og biokjemiske effekter.

Hva er effekten av Cryo?

Cryo-behandlingen øker blodsirkulasjonen gjennom organer og kroppsceller. Dette fører til en reduksjon av hevelser og økt utskillelse av betennelsesdempende hormoner. På denne måten vil behandlingen kunne lindre muskelsmerter, anspenthet, tretthetsfølelse og gi deg mer energi.

Hvordan føles det?

Mange er både spente og kanskje litt nervøse før de prøver Cryo for første gang. Å utsette kroppen for -130°C kan høres skummelt ut, men visste du at et isbad faktisk oppleves mye kaldere? Når du tar et isbad omsvøpes kroppen av kaldt vann. I Cryo-kabinen sirkulerer luften rundt kroppen og temperaturen dropper gradvis, slik at du ikke får den samme sjokk-opplevelsen du får når du isbader. De fleste av våre kunder blir overrasket når de står i kabinen, og synes de tre minuttene går veldig fort. Etter behandlingen pumper adrenalinet og du kan nyte den gode følelsen av varmen som kommer tilbake i kroppen.

Oppstrammende effekt

Stimulert blodsirkulasjon øker opptaket av næringstoffer, aktiverer fettceller, bidrar til detoksifisering, forhindrer vannretensjon og har en oppstrammende effekt på huden. I timene etter en Cryo-behandling vil kroppen forbrenne 500–600 kalorier.

Kvalitetsprodukt fra Finland

Vår Cryo-kabin er levert av den finske leverandøren Cryo Tech Nordic (CTN) og holder markedets høyeste kvalitet når det gjelder fordeling av kulden i kabinen samt sikkerhet.

Se våre priser og bestill din behandling her.

Ahava og VOYA

Det er ikke uten grunn at våre hudterapeuter elsker produktene fra Ahava og VOYA. De to hudpleieseriene gir masse fukt og god næring til huden ved hjelp av naturlige ingredienser. Produktene fra VOYA er basert på naturlige og økologiske ingredienser fra havet utenfor Irland, og produsentene er opptatt av å hente ut ressurser på en bærekraftig måte. I produktene fra Ahava brukes vann fra Dødehavet med pleiende og fuktgivende effekter.

Vi har snakket med Bare Flyts hudterapeut Karolina, og spurte om hvorfor de har valgt å bruke nettopp Ahava og VOYA i sine ansiktsbehandlinger.

Bestill en ansiktsbehandling hos en av våre dyktige hudterapeuter her.

Ahava fra Dødehavet

Produktene fra Ahava er basert på salt fra Dødehavet. Fra Ahava får du hud- og kroppspleieserier med helt naturlige ingredienser. Noen av seriens mest populære produkter er såpe, leire og redusert vann fra Dødehavet i geléform, i tillegg til en tørroljespray som gir fukt og glød til kroppen.

Ahava Dermud Intensive Foot Cream

Ahava Dermud Intensive Foot Cream

Hos Bare Flyt finner du en rekke produkter fra Ahava. Disse er nøye utvalgte av Bare Flyts egne hudterapeuter.

– Vi har en del oljer til kroppen, dusjsåpe og hudpleie. Produktene vi har er tilpasset folk som lever i urbane strøk, forteller Karolina.

I og med at produktene til Ahava inneholder vann fra Dødehavet har de fuktighetsgivende egenskaper som vil gi god pleie til huden. Produktene kan også brukes av personer med psoriasis og atopisk eksem.

VOYA med alger fra Irland

Produktene fra den økologisk sertifiserte hudpleieprodusenten VOYA er helt spesielle. Skaperne av produktene har tatt i bruk algenes naturlig fuktgivende egenskaper, slik at huden vår kan nyte godt av dette.

Produktene fra VOYA er økologisk sertifisert av Soil Assosiation, basert på fornybare ressurser og utvunnet under strenge krav om bærekraftige metoder som ikke skader miljøet.

Algene er håndplukket fra havet. I innhøstingen brukes ingen maskiner og ingen metoder som kan være ødeleggende for havet. Algene som plukkes vokser alltid tilbake og produsentene sørger for at høstingen ikke ødelegger for videre vekst.
— Karolina, hudterapeut hos Bare Flyt

I VOYAs produkter brukes utelukkende naturlige ingredienser. Produktene er uparfymert og har en mild, naturlig lukt. Dette gjelder både kremene og emballasjen. Esken produktet leveres i kan faktisk kastes i matavfall, mens selve krukken er av glass og kan resirkuleres.

VOYA Get Glowing Illuminating Clay Mask

VOYA Get Glowing Illuminating Clay Mask

Ansiktsbehandlinger med produkter fra VOYA

Hvis du har lyst til å oppleve den fantastiske effekten produktene gir, bør du unne deg en ansiktsbehandling hos Bare Flyt. I ansiktsbehandlingen Bare fukt og Bare balanse brukes kun økologisk sertifiserte produkter fra VOYA.

Tror du en ansiktsbehandling kan være noe for deg? Les mer om våre eksklusive og deilige behandlinger her.

Karolinas favorittprodukter

Karolina jobber som hudterapeut hos Bare Flyt og brenner for de fantastiske produktene til Ahava og VOYA. Hun er vant med å bruke produktene i behandlinger og har sett hvordan de virker på de fleste hudtyper. Vi har spurt henne om hun kan fortelle oss litt om sine absolutt favorittprodukter fra Ahava og VOYA.

Ahava Dead Sea Water Mineral Hand Cream

Ahava Dead Sea Water Mineral Hand Cream

– Jeg elsker alle håndkremene fra Ahava. De er helt wow! Spesielt Ahava Dead Sea Water Mineral Hand Cream. Den lukter veldig godt og trekker raskt inn i huden.

Når det gjelder produktene fra VOYA er det ansiktsmaskene Karolina gjerne vil trekke frem som helt spesielt gode.

– For alle som sliter med uren hud, vil jeg anbefale Get Glowing-ansiktsmasken fra VOYA. Den gir en superboost til huden og er den beste rensende masken jeg kjenner. Hvis du har tørr og sensitiv hud må du prøve ut Hydra Veil-masken. Den gir masse fukt til tørr hud! Masken kan brukes over natten eller som en rask boost hvis du har dårlig tid, forteller Karolina.

Prøv produktene du også

Er du på jakt etter en ny hudpleierutine? Eller vil du kanskje unne deg en luksuriøs og avslappende ansiktsbehandling hos Bare Flyt? Bestill en time i dag eller besøk oss på Sagene, Majorstuen eller i Trondheim og snakk med våre eksperter om noen av verdens beste, økologisk sertifiserte hudpleieserier.

VOYA Hydra Veil Hydrating Mask

VOYA Hydra Veil Hydrating Mask

Floating - en meditativ opplevelse

Floating får deg inn i en dyp avspenningstilstand, som tillater deg å se veldig tydelig hva som rører seg inni deg og som trenger din oppmerksomhet.

Mange av våre kunder er opptatt av å bli bedre kjent med seg selv, så de kan utvikle seg i positiv retning. Ofte har de en interesse for Yoga, meditasjon og mindfulness.

Våre faste kunder kommenterer at en float tilsvarer flere meditasjonsøkter, og at de har opplevelser i tanken som er vanskeligere å oppnå gjennom tradisjonelle meditasjonsteknikker. Kroppen blir frigjort fra tyngdekraftens og sansenes innflytelse, og hjernen begynner å operere på en helt annen måte enn vi er vant til. Dette oppstår helt spontant og man trenger ingen form for forberedelse.

Et godt eksempel på dette er fenomenet vi kaller ”nordlyset”. Når det er helt mørkt og stille i tanken, og kroppen din er uanstrengt vektløs, er det vanlig å oppleve at man ser nordlyset bak lukkede øyne.

Floating er derfor en overraskende måte å tilsette litt magi i hverdagen! Du trenger kanskje ikke å reise så langt nordover, kanskje det holder med litt egentid i hjertet av Oslo?

Hos Bare Flyt er floating en helhetlig velværeopplevelse. Les mer om hvorfor dette er noe du ikke vil gå glipp av her.

Bildet er tatt av  skeeze  fra Pixabay

Bildet er tatt av skeeze fra Pixabay

Floating passer for deg som...

I vår moderne verden utsettes vi for stimuli alle våkne timer. Det forventes at vi er tilgjengelige til enhver tid, svarer på henvendelser og forespørsler hele døgnet, og holder oss oppdatert på informasjon i sosiale- og tradisjonelle medier. For å fange oppmerksomheten vår er det nødvendig for de som ønsker å nå oss å benytte seg av blinkende lys, bevegelige bilder, lyd og video. Det er ikke rart vi blir overstimulert i en slik hverdag.

...har fibromyalgi

Fibromyalgi kjennetegnes ved kroniske muskelsmerter som varer over flere måneder. Man vet foreløpig ikke hva som forårsaker disse smertene, hvilket gjør det vanskelig å komme med gode råd til hvordan de kan behandles. Pasienter med slike kroniske smerter forteller at det til tider kan være uutholdelig og vanskelig å leve med. Derfor er det mange som oppsøker alternative behandlingsmetoder når de smertestillende medisinene ikke lenger har tilstrekkelig effekt.

I de senere årene har det vært et økt fokus på hvorvidt floatation-REST kan bidra til å lindre smertene til pasienter som har blitt diagnostisert med fibromyalgi. Forskningen er fremdeles i startfasen, men mange pasienter som har testet floating forteller at smertene har hatt redusert omfang og varighet.

Moderne og eksklusiv floatingtank hos Bare Flyt på Sagene

Moderne og eksklusiv floatingtank hos Bare Flyt på Sagene

...er trøtt og sliten

Enkelte dager eller perioder i livet kan det være at du føler deg ekstra trøtt og sliten. Kanskje du sover dårlig, har mange tanker i hodet eller føler at hverdagen har blitt rutinepreget. Floating kan være en god anledning til å nullstille kropp og sinn, og hente frem mer energi. Når du fjerner ytre støy og stimuli kan du oppleve at tankene strømmer fritt og at det gir deg mer inspirasjon og ny gnist.

Floating gir deg muligheten til å ta en pause fra hverdagen, andre mennesker og dine egne forventninger til deg selv.

Hvis du virkelig vil unne deg en helt unik spaopplevelse som gir det lille ekstra i hverdagen, bør du teste en av våre spapakker. Behandlingene er perfekte for deg som ville unne deg noe helt spesielt fordi du fortjener det. Les mer om våre spapakker her.

...er gravid

Gravide kvinner kan nyte godt av en times tid i vektløs tilstand. Etter flere måneder med ekstra vekt på kroppen og belastningene det påfører kroppen, kan floating gi sårt trengt avlasting. Flere gravide kvinner som har prøvd floating forteller også om at de opplever en helt spesiell nærhet til barnet i magen når ytre sanseinntrykk fjernes og oppmerksomheten rettes innover.

Å floate når du er gravid kan være en fantastisk og spesiell opplevelse. Les mer om floating for gravide her.

...trenger en pause

Floating passer også for deg som ikke har noen spesielle smerter eller plager, men som trenger en pustepause i hverdagen. Du trenger aldri å ha en god grunn til å prioritere egentid og pleie av kropp og sinn. Floating er en perfekt anledning til å nyte en time med stillhet, mørke og vektløshet.

Hos Bare Flyt er floating en helhetlig velværeopplevelse. Les mer om hvorfor dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av her.

Balansert forhold til trening og velvære

Er du opptatt av å ha en sunn livsstil? Da bruker du kanskje også mye tid på fysisk aktivitet og trening. Fysisk aktivitet er vel og bra, men det er viktig å sørge for at du også har tid til å slappe av og koble helt ut. Det kan bidra til å holde deg skadefri og fremme prestasjonene dine.

Hvis du har en aktiv livsstil med mye hard, fysisk aktivitet er det viktig at du også setter av nok tid til å slappe av innimellom øktene. For deg som er aktiv kan dette kanskje oppleves som den vanskeligste prioriteringen i hverdagen og det kan være minst like utfordrende å gjøre ingenting som det er å gjøre mye. Selv om det kan være vanskelig å prioritere, så er det viktig å ha et balansert forhold til trening og avslapning.

Landslagsspiller Alexander Søderlund skulle ønske han hadde satt av mer tid til å koble ut som profesjonell fotballspiller. Nå er han med på å åpne Bare Flyt sin nye avdeling i Trondheim. Les mer om hvorfor Søderlund vil bruke mer tid på floating her.

Hold deg skadefri

Fysisk aktivitet gir mye glede i hverdagen og frykten for å bli satt ut av spill på grunn av en slitasje- eller belastningsskade kan være høyst reel. For å unngå skader er det viktig at du rådfører deg med fagfolk og helsepersonell. Det ene grepet du kan iverksette på egenhånd er å sette av tid til å koble helt ut. Dette kan du gjøre på sofaen hjemme eller i en floatingtank eller -basseng hos Bare Flyt. Fordelen med å bruke tiden til å floate er at du ikke kan forstyrres av hverdagens mas og kjas.

Jack «The Joker» Hermansson bruker kryoterapi mellom treningsøktene for å få en ekstra energi og føle at kroppen er klar til neste økt. Han ser også verdien av floating, og sammenlikner det med en form for mental trening. Les mer om Hermanssons erfaringer hos Bare Flyt her.

Koble av med floating

Uavhengig av om man har en aktiv livsstil eller ikke, så krever hverdagen sitt av kroppen rent fysisk. Det kan være at du sitter for mye eller ikke sitter godt nok på jobb. Kanskje du løfter tungt eller står mye på hardt underlag. En time i en floatingtank eller -basseng gjør godt for såre og slitne muskler, og gir kroppen en mulighet til virkelig å slappe av.

Hos Bare Flyt er floating en helhetlig velværeopplevelse som tar deg ut av hverdagens rutinepregede gang og inn i en helt helt unik tilstand av absolutt ro. Floating er ikke en opplevelse du vil være foruten! Les mer om floating og hvorfor det er noe alle bør unne seg her.

Ta med teamet til Bare Flyt

Det er mye verdi i et team som samarbeider godt. De vil trives bedre og vil dessuten også kunne levere enda bedre resultater til bedriften. Dette er også en viktig del av det å være en god leder. For at teamet skal fungere godt, må ledelsen tilrettelegge for trivsel og velvære.

For å sørge for at de ansatte trives velger mange ledere å investere i ulike aktiviteter for teambuilding med jevne mellomrom. Det kan være vanskelig å komme på gode forslag til hva teamets neste aktivitet skal være og hvis du er en av dem som trenger inspirasjon til nye og spennende teamaktiviteter, så foreslår vi å ta med kollegaene til Bare Flyt for en helt unik teambuildingopplevelse.

Noe for alle

Hos Bare Flyt finnes det behandlinger som passer for alle. Vi kan tilby både IR-sauna, massasjebehandinger, ansiktsbehandlinger, floating og kryoterapi. Dersom det kunne passe for deres team anbefaler vi dessuten at dere tester ut en av våre eksklusive spapakker. Det gir en helhetlig og unik opplevelse de ansatte sent vil glemme!

Kryoterapi er kanskje en av de sprekeste formen for teambuilding. Ta med ditt team til oss og prøv det selv! Les mer om hvorfor her.

Avslappende massasje i delikate lokaler

Avslappende massasje i delikate lokaler

Rom for å tenke

Velvære og egenpleie kan gi økt livskvalitet og en etterlengtet pause i hverdagen. I tillegg kan det gi mye som de ansatte kan ta med tilbake til arbeidsplassen. Hvor ofte har folk flest egentlig tid til å følge nye tanker helt ut og virkelig finne ro til kreativitet og idémyldring? Dette blir ofte nedprioritert i hverdagen. Floating gir muligheten til å prioritere nettopp det som det ikke finnes tid til i hverdagen.

Les mer om hvordan du kan få mest mulig ut av floatingopplevelsen din her.

Passende for ditt team?

Tror du at en ettermiddag eller kveld hos Bare Flyt hadde vært en passende teamaktivitet for deg og dine ansatte? Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om våre behandlinger. Vi gir deg gjerne tips og råd til hvordan du kan bruke våre behandlinger til å styrke samarbeidet mellom medlemmene på ditt team.

Nullstill kropp og sinn

I en hektisk hverdag er det ingenting som er mer etterlengtet for mange enn et stille sted hvor det er mulig å trekke seg tilbake for en liten stund. Det kan føles som om livet løper fra deg og at dagene renner bort som sand mellom fingrene, uten at du egentlig klarer å henge med og nyte øyeblikkene.

Tid til refleksjon og ettertanke, eller tid til å ikke tenke på noe spesielt, er mangelvare i det moderne livet vi lever i dag. Hos Bare Flyt finnes det faktisk en mulighet for å stoppe litt opp, senke farten og bare nyte det å være til stede i livet, og den muligheten finnes i en av våre floatingtanker.

Våre floatingsentre

I Oslo har Bare Flyt to floatingsentre, et på Sagene og et på Majorstuen. I Trondheim ligger vi fint plassert i Fjordgata. På alle sentrene finner du floatingbassenger fra kvalitetsleverandøren Floataway. Bassengene har ulike størrelse og har plass til en eller to personer. Her er det romslig og høyt under taket. På Sagene har vi også en Floating-pod som vi kaller «Egget» på grunn av den spesielle formen. Denne podden minner mer om de tradisjonelle flytetankene ettersom det er mulig å lukke et lokk, slik at opplevelsen av å være i trygge, avgrensede omgivelser blir ekstra fremtredende.

Vil du vite mer om oss? Her kan du lese hele vår historie.

Bare Flyt på Majorstuen

Bare Flyt på Majorstuen

Hvordan fungerer det?

Møt opp i god tid før din avtalte time og nyt en kopp te eller et glass vann i våre delikate lokaler før du begynner timen. Det er enklere å finne roen når du har fått noen minutter til å legge fra deg hverdagens bekymringer før du går inn i floatingbassenget. Deretter får du 60 minutter med stillhet og mørke i bassenget. Det er også mulig å lytte til musikk, nyte en vakker stjernehimmel eller lysterapi i bassenget dersom du skulle ønske det.

Les mer om floating og hvordan det fungerer hos oss her.

Finn roen og bare flyt

Floating gir deg muligheten til å nullstille kropp og sinn. Når du føler at hverdagen har vært vanskelig og stressende, kan en time i kroppstemperert vann og epsomsalt være akkurat det du trenger for å komme deg ovenpå igjen. Her kan du finne roen til å la alle bekymringer og forpliktelser forsvinne ut av bevisstheten, mens du retter fokus innover mot det som virkelig er viktig.

Det er ikke alltid like lett å finne roen i hverdagen og noen ganger kan det lønne seg å ta noen forholdsregler før floating, slik at du får mest mulig ut av opplevelsen. Her finner du våre beste tips til hvordan du får enda mer ut av din floatingopplevelse hos oss.

Gi floating i gave

Et gavekort på floating er den perfekte gaven for nesten hvem som helst! Hvem har ikke behov for å senke skuldrene, løsne opp spente muskler og frigjøre seg fra fastgrodde tankemønstre? Vi har mange fantastiske tilbud på gavekort slik at du kan gi bort den behandlingen du tror din venn, tante, kjæreste eller kollega vil sette mest pris på.

Du kan også ta med deg kjæresten på en date helt utenom det vanlige. Følelsen av å være vektløse sammen er noe dere begge sent vil glemme! Les mer her.

Floating for gravide

Å bære frem et barn er en fantastisk og til tider krevende oppgave. Mange gravide kvinner kjenner på både fysiske og psykiske belastninger i forbindelse med graviditet. En time i vektløs tilstand kan være en etterlengtet pause fra disse belastningene.

Floating og gravidmassasje kan være en anledning til å senke skuldrene, la alle bekymringer fare og gi seg selv tid til å tenke på alt det fine man har i vente. Mange opplever at floating gir bedre søvnkvalitet og en ro som varer dagen ut.

Floating mot slutten av svangerskapet

Det er også utover i graviditeten at vektløsheten vil oppleves som mest etterlengtet ettersom barnet i magen har vokst og man har båret vekten av det lengre. Vi anbefaler alle gravide kvinner å sette av tid til å hvile kropp og sinn før en ny og spennende tid i livet begynner.

Floating og massasje gjør godt for gravide

Floating og massasje gjør godt for gravide

Fascinerende speileffekt

Mange påpeker likheten mellom barnet som flyter i fostervann og moren som flyter i en floatingtank. På mange måter kan en floatingtank sammenliknes med det å ligge i mors mage. Det vil naturligvis være helt individuelt, men flere gravide forteller om at de har følt en spesiell kontakt med barnet i magen når de selv har ligget vektløs i vann. Kvinnen vil i enda større grad kunne rette oppmerksomheten mot barnet i magen når all ytre stimuli og sanseopplevelser fjernes.

Mange opplever floating som en anledning til å ta en pause i hverdagen og virkelig nyte øyeblikket. Unn deg selv muligheten til å stoppe opp og la kroppen hvile. Du kan lese mer om hvordan du får mest mulig ut av floating her.

Velfortjent gravidmassasje

Hos Bare Flyt tilbyr vi også gravidmassasje. Massasjen er spesialtilpasset kroppens tilstand og gir en deilig, avslappet følelse. Våre terapeuter legger spesiell vekt på føtter, ben og korsrygg ettersom dette er utsatte områder for den gravide kvinnekroppen. I tillegg vil terapeutene også fokusere på å lindre bekkenplager dersom det skulle være ønskelig.

Har du lyst til å unne deg en avslappende gravidmassasje? Hos oss kan du få en massasjebehandling som er spesielt tilpasset gravide kvinner. Les mer om vår gravidmassasje Bare mamma her.


Store idrettsprestasjoner krever indre ro

Jack «the Joker» Hermansson er profesjonell MMA-utøver og konkurrerer i verdens største liga, UFC. Det koster å befinne seg i verdenstoppen og Hermansson legger ned to økter om dagen, til sammen 12 økter per uke. Med en så fysisk krevende arbeidshverdag er det viktig for Hermansson å finne tid til å restituere og koble ut. Den tiden finner han hos Bare Flyt.

Mye smerter i kroppen

– Når man trener så mye som det jeg gjør, så setter man kroppen på prøve. Jeg føler meg nesten alltid redusert og har mye vondt i hverdagen. Derfor merker jeg det ganske fort hvis jeg får noe utbytte av de ulike behandlinger jeg prøver, forteller Hermansson.

For fire–fem måneder siden prøvde han kryoterapi hos Bare Flyt for første gang. Det er en behandling han føler gir mye utbytte og som bidrar til å lindre smerter og redusere betennelser. Derfor fortsetter han å gå til Bare Flyt for å få kryobehandling mellom treningsøktene.

– Jeg har for vane å ta en kryobehandling hos Bare Flyt etter dagens første økt. Da føler jeg som regel at jeg trenger en liten energiboost, for å få tilbake energien og føle at kroppen skal være klar for neste økt, forteller han.

Kryoterapi gir energi og reduserer betennelser

I motsetning til hobbymosjonisten, som gjerne får mer energi etter en treningsøkt, opplever Hermansson og andre toppidrettsutøvere ofte det motsatte. De presser kroppen maksimalt i hver økt og merker at det er utmattende. Hermansson kjenner også på dette. Allikevel er han nødt til å presse seg gjennom enda en treningsøkt allerede senere samme dag. Da er det fint å ha et sted å gå til, for å hente energi og lindre smertene.

– Som idrettsutøver har jeg en del smerter og betennelser i kroppen. Jeg føler at disse symptomene reduseres etter en kryobehandling. I tillegg får jeg en energiboost med en gang og føler meg alltid veldig pigg og glad etter en behandling. Som regel blir jeg veldig sliten etter en treningsøkt og det tror jeg mange som driver med idrett på profesjonelt nivå kjenner seg igjen i. Kryoterapi hjelper mot den slappheten og gir mer energi, forteller Hermansson.

Jack «The Joker» Hermansson

Jack «The Joker» Hermansson

– Jeg syns floating er veldig interessant

Hermansson har også floatet hos Bare Flyt. Her har han ikke like mye erfaring, men forteller at han stadig oppdager nye sider ved floating som han er interessert i å utforske nærmere. Selv har han lyst til å bruke floating både som en form for dyp avslapning og for å meditere eller visualisere prestasjoner.

– Jeg har vel prøvd floating fem ganger eller noe sånt. Min erfaring med det er at jeg får mer ut av det etter hvert som jeg får mer innsikt i hva jeg kan bruke det til. Jeg syns floating er veldig interessant og kan tenke meg å bruke det på alle måter. Det kan være litt utfordrende og man kan bli rastløs, særlig ved lange økter, men det er veldig bra mental trening. I tillegg får du en avslappet følelse i kroppen som føles veldig bra.

Floating som mental trening

– Mange tenker nok at floating bare er avslapning, og det kan definitivt brukes til det, men jeg tror også at man kan utnytte det at man slipper alle sanseinntrykkene og virkelig kommer in the zone.

Floating kan blant annet brukes som en del av idrettsutøveres mentale trening. Hermansson forteller at mentale trenere snakker mye om visualisering, men han tror mange idrettsutøvere syns det er vanskelig å få det til hjemme hvor det er så mange forstyrrelser. I en floatingtank er det mye enklere å visualisere, fordi alle sanseinntrykk stenges ute. På den måten kan det være et godt verktøy for idrettsutøvere.

– Jeg har brukt floating til å visualisere konkurranser. Da går jeg inn med et mål om å ha en session hvor jeg skal bruke tankene aktivt. Når du floater er det enklere å få det til fordi det ikke finnes noen forstyrrelser, ikke engang gravitasjonen, forteller Hermansson.

Umiddelbar effekt etter kryoterapi

I motsetning til floating, hvor det handler om å bli komfortabel med at det ikke skjer noe som helst, setter Hermansson pris på den umiddelbare effekten kryoterapi gir.

– For meg er det aller beste med kryoterapi den direkte effekten, det at jeg føler at det skjer noe der og da. Som idrettsutøver tar det som regel mange år før du kjenner noen resultater av det du gjør, men med kryoterapi så får du resultatet med en gang.

Hermansson legger til at kryoterapi gir en helt spesiell og unik følelse av umiddelbar velvære. Hvor mange andre steder kan du egentlig oppnå det?

– Uansett hva som skjer i kroppen rent fysiologisk, så føler du deg bedre etterpå. Du føler deg freshere og gladere. Hvor mange andre ting kan du egentlig gjøre for å føle seg så bra på så kort tid? Sånt er vanskelig å få til på bestilling, men med kryo så får du faktisk det, konkluderer han.

Bare Flyt er et behagelig sted å være

Jack Hermansson fortsetter å gå regelmessig til behandlinger hos Bare Flyt og forteller at han kommer til å bruke mer tid på floating fremover fordi han opplever at det gir veldig mange positive effekter og kan brukes på mange måter. I tillegg trives Hermansson godt i Bare Flyts lokaler:

– Bare Flyt er et veldig behagelig sted å komme til hvor du kan føle deg trygg og rolig. Dessuten er det alltid veldig hyggelig personale som gir deg gode introduksjoner til alle behandlingene, avslutter Hermansson.