Benjamin Jayakoddy sammenligner dans og floating

Benjamin Jayakoddy er profesjonell danser og var deltaker i «Skal vi danse» høsten 2018 som dansepartneren til Sophie Elise Isachsen. Han forteller at floating hjelper han med å komme dypere inn i meditasjonen og få en pause fra hverdagen.

– For meg er floating en måte å få en pause i hverdagen. Jeg får så mye energi av å floate, og jeg blir veldig clear minded etterpå. Det gjør at det blir lettere for meg å fokusere på det jeg trenger å fokusere på. Jeg har en del ting som skjer samtidig og det kan bli vanskelig å fokusere energien min på én ting. Det hjelper floating meg med, forteller danseren.

Dypere meditasjon med floating

Benjamin bruker floating som en del av sin meditasjonspraksis. Han forteller at stillheten og mørket under floaten hjelper han med å komme dypere inn i meditasjonen.

– Når jeg floater fokuserer jeg mest på pusten min og på å meditere. Jeg har meditert i seks år og det siste året har det vært regelmessig med en halvtime om dagen. Meditasjon er en fin måte for meg å ta vare på det som skjer. Det gir meg mulighet til å kjenne på følelsene mine og være så til stede som mulig. Det er i alle fall målet med meditasjon for min del.

Som profesjonell danser er tilstedeværelse i øyeblikket viktig for Benjamin. Han forteller at floating er til stor hjelp og gjør det lettere for han å være til stede:

– Dans handler jo om å være så til stede som mulig. Det gjør vel egentlig alle idretter. For meg er også floating et sted hvor jeg virkelig kan være til stede. Det er en anledning til å kjenne på det som skjer i kroppen.

– Det var veldig heftig

Benjamin har også testet kryoterapi hos Bare Flyt.

– Jeg har bare testet Cryo én gang, men har faktisk tenkt på at jeg skal booke meg en ny time nå snart. Jeg kan tenke meg at Cryo er noe man får veldig mye ut av når man prøver det flere ganger.

Om opplevelsen forteller Benjamin at det var noe helt utenom det vanlige.

– Jeg syns Cryo var veldig spesielt. Det var selvfølgelig veldig kaldt, men på en helt annen måte enn det er å for eksempel ta en kald dusj. Det var veldig heftig og jeg følte meg så refreshed etterpå.

Er du nysgjerrig på kryoterapi? Les mer her.

Cryo-terapi etterfulgt av massasje

Da Benjamin testet Cryo, gjorde han det etterfulgt av massasje med himalayasalt.

– Det er noe jeg vil anbefale alle andre å teste. Det var veldig bra å først få litt kulde og så få litt varme. Dette var noe vi gjorde rett før trening, og det var faktisk en veldig bra trening! Jeg tror man får mye ut av det å ta godt vare på kroppen sin, lytte til den og sørge for at den har det bra. Med det mindsettet blir også treningsøkten mye bedre.

Les mer om våre massasjebehandlinger her.

Koble deg på øyeblikket

Benjamin vil anbefale alle å prøve floating fordi det er godt for både kropp og sinn. Alle mennesker, toppidrettsutøver eller ikke, kan ha godt av å ta en pause fra hverdagen og vende fokus innover mot seg selv.

– I tillegg er det sånn at når du kommer ut etter en float så ser du ting som du vanligvis ikke ser. Du er på en måte mer koblet til nuet enn du var før. Etter en float så ser du solen på huset, skyggene på bakken og du kjenner vinden på huden. Alt er mer intenst fordi du er til stede i nuet, forteller Benjamin.

Han legger også til:

– Du har tatt en pause fra den evige prosessen som livet er, stoppet opp litt og koblet deg på øyeblikket. Det er noe jeg tror veldig mange hadde hatt godt av. Det er egentlig noe som hadde vært bra for hele menneskeheten.

Benjamin anbefaler alle å prøve behandling hos Bare Flyt

– Noe av det aller beste med Bare Flyt er at du kan ta flere av behandlingene etter hverandre. Og så er det jo veldig freshe lokaler og hyggelig personale. Jeg har bare hatt gode opplevelser hos Bare Flyt.