Dette er floating

Kort fortalt går floating ut på at du ligger i et lite, grunt basseng med vann som er så salt at kroppen holdes flytende uten at du anstrenger deg. Etter hvert får du følelsen av at du svever i ingenting, og du vil ikke lenger kunne føle hvor kroppen din slutter og hvor vannet begynner.

En helhetlig opplevelse

Hos Bare Flyt ønsker vi at floating skal være en helhetlig velværeopplevelse. Derfor er alt er gjennomtenkt til siste detalj og ingenting overlatt til tilfeldighetene. Våre floatingsentre er moderne, luftige og delikat innredet. I tillegg har vi investert i det beste utstyret som er å finne på markedet, slik at alt ligger tilrette for at du skal få en god opplevelse når du floater hos oss.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene

Våre floatingtanker og -basseng er plassert i private rom med egen dusj. Rommet står til din disposisjon i det tidsrommet du har booket det. Det innebærer at du kan gå ut og inn av tanken eller bassenget når du skulle ønske det, uten å risikere å møte på andre. Du kan også låse døren, slik at du kan være helt trygg på at ingen kommer inn og forstyrrer deg.

Forberedelsene til floating

Når du går inn i rommet med tanken eller bassenget du skal flyte i, kan du begynne å gjøre deg klar til floatingen. Det aller første du gjør er å sørge for å sette mobilen på flymodus. Nå skal du ikke bli forstyrret av noe som helst. Deretter tar du litt vaselin på en q-tip og påfører dette på eventuelle småsår og kutt du måtte ha på kroppen. Det gjør at det ikke svir når det salte vannet treffer huden.

Før du tar en dusj er det lurte å sette i et par ørepropper. Sørg for at de sitter godt, slik at du slipper å få saltvann i ørene. Ta en dusj og vask håret og kroppen godt. Unngå å bruke balsam i håret, det skal du vente med til etter floatingen. Tørk ansiktet godt før du går inn i tanken.

Et lite tips for å gjøre flyteopplevelsen enda mer spesiell: Ta en litt kaldere dusj enn vanlig før floaten, så kjennes det varme saltvannet i bassenget enda mer velgjørende og behagelig mot huden.

Bare nyt stillheten

Når dette er gjort går du inn i tanken eller bassenget. Jo roligere du beveger deg, jo bedre er det. Dette reduserer bevegelsen i vannet, slik at det blir enklere å komme i riktig posisjon. I tillegg bidrar det til å senke ditt eget stressnivå. Dette er ikke tiden for å stresse eller forte seg. Nå skal du bare legge deg ned og slappe helt av.

Når du har gått inn i tanken eller bassenget legger du deg forsiktig ned på ryggen. Lyset i rommet styres av bevegelsessensorer og vil skru seg av etter hvert. Som en del av opplevelsen kan du velge mellom stjernehimmel, lysterapi, forskjellige former for guidet meditasjon eller musikk. Du kan også spille av din egen musikk. Det er selvfølgelig også mulig å skru av alt lys og all lyd, og bare nyte mørket og stillheten. Dette styrer du helt selv.

Les mer om floating hos Bare Flyt her.

Hva skjer etter floating?

Når din tid er omme hører du først et lite pling som tar bevisstheten din tilbake til tid og sted. Plinget gjentas opptil flere ganger, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at du ikke får det med deg. I tillegg skrus et lys på i vannet og etterhvert hører du at pumpen begynner å gå. Når du føler deg klar kan du gå inn i dusjen. Det kan være lurt å prøve å unngå å få vann i ansiktet når du reiser deg opp ettersom det salte vannet kan svi mot huden i ansiktet.

I dusjen kan du vaske kroppen med såpe og håret med sjampo og balsam. Mange lar imidlertid være å bruke produkter etter floating fordi de føler at epsomsaltet gjør godt for huden, men husk alltid å skylle håret og kroppen godt.

Del opplevelsen med en du er glad i

Visste du at du også kan prøve floating med kjæresten din? Å flyte sammen med en du er glad i kan være en fin opplevelse som knytter dere sammen på en helt ny måte. Det samme gjelder for gravide, som kan nyte godt av en times tid med bare henne selv og barnet i magen.

Floating med kjæresten

Floating med kjæresten