Floating for toppidrettsutøvere

Toppidrettsutøvere lever under et konstant press om å prestere. Det er alltid en ny konkurranse og personlige rekorder som skal utfordres. Det å leve under et slikt press kan være en stor belastning både psykisk og fysisk. Både ledelse og utøvere i internasjonale eliteklubber har begynt å ta denne problemstillingen på alvor og ser verdien av avslapning og hvile i kombinasjon med hard, fysisk aktivitet.

Slapp av i musklene

Avslapning er den beste formen for restitusjon. Det er viktig å gi kroppen en anledning til å hvile slik at musklene får restituert og anspenthet kan løses opp. Ved hard fysisk aktivitet brytes musklene ned. For å bygge dem opp trenger kroppen tid og anledning til å hente seg inn igjen. I en floatingtank eller -basseng får musklene denne etterlengtede anledningen. Det er ingen god grunn til at toppidrettsutøvere ikke skal benytte seg av muligheten til å slappe av i vektløs tilstand og kroppstemperert vann.

Cryo-terapi for effektiv restitusjon

Det er ikke bare floating som kan hjelpe toppidrettsutøvere til å restituere mer effektivt. Flere og flere toppklubber og profesjonelle idrettsutøvere bruker nå Cryo-terapi som en del av treningen. Se video av crossfit-utøver Kristin Holte som prøver Cryo for første gang her.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

Visualisere idrettsprestasjoner

De beste idrettsutøverne kjenner verdien av å visualisere løpet, rittet, konkurransen eller, for den saks skyld, treningsøkten. Det kan bidra til at økt fokus og økt konsentrasjon i forkant og under konkurransen. En time i en floatingtank eller -basseng er en perfekt anledning for å visualisere og rette fokus innover. Dette blir enklere uten ytre stimuli og andre forstyrrelser.

Den profesjonelle danseren og «Skal vi danse»-deltakeren Benjamin Jayakoddy bruker floating for å koble ut og slappe av. Les mer om hans opplevelser med floating hos Bare Flyt her.

Tøm hodet

Alexander Søderlund er franchisetaker i Bare Flyt og med på å starte opp den nyeste avdelingen i Trondheim. Han forteller at han skulle ønske han hadde brukt mer tid på floating og prioritert det å komme seg litt vekk da han var profesjonell fotballspiller i Frankrike. Det å finne tid til å få konkurranse og press om å prestere på avstand, kan gi ny energi og bedre fokus.