Hva er floating / Hvorfor floate? / Slik floater du

Hvorfor floate?

Det moderne mennesket er alltid på vei til det neste og er sjelden til stede i øyeblikket. I en hektisk hverdag er det vanskelig å finne tid til å stoppe opp og senke skuldrene. Derfor har velvære og egenpleie kanskje aldri vært viktigere enn det er i dag. For oss handler velvære om mye mer enn å behandle kroppen. Det handler like mye om å pleie sinnet og finne tid til å stoppe opp.

Ta vare på deg selv

Hvorfor skal du sette av tid til å floate? Det skal du gjøre fordi det er viktig at du tar vare på deg selv. Hvis ikke du har det bra, kan heller ikke de rundt deg ha det bra. Floating er en velværebehandling som reduserer stress, lindrer smerter og gir en dyp, indre ro. En time i en floatingtank eller -basseng gjør godt for både kropp og sinn, og legger grunnlaget for en bedre hverdag.

Les mer om floating og hvordan det fungerer her.

Senk farten og nyt øyeblikket

Med floating kan du senke farten. Omsluttet av mørke, stillhet og behagelig varme kan du kjenne på hvordan det er å bare være. Alle plikter og forventninger legges til side. Nå er det bare øyeblikket som betyr noe. Når du floater, tenker du ikke på utfordringer du har på jobb, hva du skal ha til middag eller hvordan du skal rekke å hente i barnehagen. I det salte vannet kan du rette fokus innover og komme i bedre kontakt med deg selv.

Rom 1 - Bare Flyt Sagene

Rom 1 - Bare Flyt Sagene

Mindre stress, mer overskudd

Du skal floate fordi livet ikke bare er krav og forpliktelser. I et moderne samfunn er vanlig å kjenne på følelsen av at hverdagene flyr forbi uten at man helt henger med. I løpet av en uke får du kanskje ikke tid til å gjøre alt du har lyst til, og ofte må lystbetonte aktiviteter vike for plikter og forventninger. Når du floater, legger du alle forpliktelser til side og unner deg en time med velfortjent hvile.

Anspente muskler får hvile

I det salte vannet flyter du helt uanstrengt. Du vil ikke kjenne press eller ubehag noe sted. Dette gir deg mulighet til virkelig å kjenne etter. Hvor er kroppen mest anspent? Hvilke muskler er såre? Kjenn etter og prøv å slappe av nettopp her. Kanskje er det ikke mer som skal til for å løsne opp. Du vil uansett kjenne at du blir avslappet i kroppen på en ny, dyp måte.