IR-sauna

IR-sauna er en tørr badstue med behagelig temperatur hvor infrarøde varmestråler varmer opp kroppen din fra innsiden.

En infrarød sauna gir en dyp varmefølelse, men helt uten ubehaget som mange opplever ved de høye temperaturene og luftfuktigheten som er i en tradisjonell sauna. Til tross for at en IR-sauna holder lavere romtemperatur enn en vanlig sauna, varmer den adskillig dypere. Den behagelige temperatur og lave luftfuktigheten gjør det mulig å sitte lenge mens man puster fritt og nyter følelsen av kroppen som varmes opp, fra innsiden og ut.   Velvære med dokumenter helseeffekt

Foruten om by på et behagelig og varmt avbrekk i hverdagen, kan den infrarøde saunaen også gi en rekke helsefordeler; Den kan blant annet bidra til økt forbrenning og treningseffekt, virke smertelindrende – særlig for ledd og muskler, forbedre immunsystem og gi lavere blodtrykk. IR-sauna er også svært effektiv som detox og gir deg friskere hud med mer glød.

Det som kanskje er en mindre kjent effekt ved bruk av IR-sauna, er at den bidrar til å senke nivåene av stresshormonet kortisol. Det er med andre ord en effektiv måte å stresse ned på.  

IR sauna - Bare Flyt Majorstuen

IR sauna - Bare Flyt Majorstuen

Privat og uforstyrret opplevelse

I Bare Flyts lokaler på Majorstuen kan du booke IR-sauna alene eller sammen med en du er glad i.  Saunaen finner du i et privat rom med dusj og muligheter for å skifte, slik at opplevelsen blir privat og helt uforstyrret. Du kan velge om du vil nyte 25 eller 50 minutter i en moderne sauna med en god bok, musikk eller bare i deilig stillhet, mens du kjenner hvordan kroppen blir varm og avslappet.

Sauna passer utmerket sammen med andre behandlinger som for eksempel cryo.Lav temperatur og behagelig luftfuktighet

I en IR-sauna overstiger ikke temperaturen 60°C og luftfuktigheten holder seg på omkring 25–30 %. Til sammenligning har man i en tradisjonell sauna gjerne temperaturer helt opp mot hundre grader og en luftfuktighet på opptil 80 prosent.

Den største forskjellen på de to er allikevel at en IR-sauna varmer opp kroppen først, mens tradisjonelle saunaer først varmer opp luften i rommet, for så å varme opp kroppen fra utsiden og inn.

 

Se våre priser og bestill din behandling her.