Floating og kroniske smerter

Mange nordmenn sliter med smerter i muskler, skjelett og ledd. Ifølge Folkehelseinstituttet forteller 1 av 4 at de har langvarige plager og smerter. Det er vanskelig å si noe helt konkret om hvorfor så mange av oss sliter med slike smerter i mer eller mindre alvorlig grad, men mye tyder på at det kan ha sammenheng med stillesittende hverdag og belastende arbeidsoppgaver. Floating har vist seg å redusere omfanget av kroniske smerter og lindre smerter hos mange.

Svensk forskning

I 2018 ble det ved Universitetet i Karlstad publisert en studie som utforsker sammenhengen mellom isolasjon, reduksjon av sanseinntrykk og en moderne livsstil. Studien viser at behandling i form av floating-REST (Reduces Environmental Stimulation Therapy) fører til en betraktelig forbedring hos pasienter som har blitt diagnostisert med kroniske smertelidelser. Studien viser også at floating gir økt avslapping hos pasienter med alvorlige stressrelaterte plager.

Hos Bare Flyt er floating en helhetlig velværeopplevelse. Les mer om floating hos oss her.

La kroppen hente seg inn.

La kroppen hente seg inn.

Ingen kur, men behandling som lindrer

Selv om floating ikke kan kurere kroniske smerter, så kan det være en lindrende behandling. Studien som ble publisert ved Universitetet i Karlstad viser at floating både kan redusere bruken av alkohol og medikamentell behandling av slike lidelser, hvilket vil være hensiktsmessig både med tanke på helse og behandling over tid.

Les mer om hvordan du kan få mest mulig ut av en floating session her.

Andre behandlinger som lindrer

Hos Bare Flyt kan du også benytte deg av mer tradisjonelle behandlingsformer for å lindre langvarige smerter. Våre massasjeterapeuter er velutdannet og har lang erfaring med å behandle muskelsmerter. Prøv for eksempel vår behandling Bare muskler for å løse opp i muskelspenninger og knuter. Du kan lese mer om alle våre massasjebehandlinger her. Vi anbefaler også at du prøver en av våre kombinasjonsbehandlinger, for eksempel floating etterfulgt av vår klassiske avslapningsmassasje Flyt videre klassisk. Les mer om våre eksklusive spapakker her.